Paylaştığımız bilimsel yazılar, özellikle öğrencilerin bilimsel araştırma merakını artırmayı, heveslendirmeyi ve dolayısıyla okul başarısını artırmayı hedeflemektedir.

Bebeklerin dil gelişimini desteklemek için onlarla iletişim kurun. Özellikle annenin ruh halinin pozitif olması, bebekle stresten uzak ve keyifli iletişim kurması bebeklerin dil gelişiminin gecikmemesi için önemli.
Bebekler önce sesleri ve aradaki boşlukları ayırt etmeye başlar. Sesleri ayırt edebilen bebek kelimeleri de ayırt etmeyi öğrenir. Annelerin, doğumun ilk aylarında bile olumlu ruh hali içinde olması bebeklerin ilk altı aydaki dil ve iletişim gelişimi için gerekli bir unsur.
Bebeklerle iletişim kurarken konuşmayı onlara yönlendirmek ve kullanılan sesin perde varyasyonlarının geniş olması yararlı olacaktır. Bu durumda bebekler sesin dalgalanmasını daha iyi algılayacaktır.
Sonuç olarak, bebeklerin (çocukların, belki de herkesin) dil ve iletişim gelişimi için onlara yönelik konuşma çok önemlidir. Konuşma sırasında seslerin net şekilde vurgulanması, kelimelerin bazı kısımlarının özellikle belirginleştirilmesi onları konuşmaya daha iyi odaklayacaktır.
Tersten yorumlarsak; depresif, monoton, onlara yönelmeyen konuşma bebeklerin (çocukların) dil ve iletişim becerisini sınırlayabilecektir.
Aramıza katılmak için e-posta veya DM yollayabilirsiniz.
Diğer bilimsel yazıları okumak için tıklayınız.
Zeka İstasyonu ®
___________
Kaynaklar:
¹ Max Planck Institute for Human Cognitive and Brain Sciences (website).
² AHUN, Marilyn N.; CÔTÉ, Sylvana M. Maternal depressive symptoms and early childhood cognitive development: a review of putative environmental mediators. Archives of women’s mental health, 2019, 22.1: 15-24.
³ O’LEARY, Niamh, et al. Antenatal depression and the impact on infant cognitive, language and motor development at six and twelve months postpartum. Early human development, 2019, 134: 41-46.