{Eğitimde} Konumuz: 7, 8, 9, 10, 11, 12

Konular öğrencilerin pratik yaşamlarında karşılaştıkları gerçek durumlardır. Bunların aşılması için “yol arkadaşlığı” yapmaya “koçluk” diyoruz.

LGS kapsamı sadece 8. sınıf müfredatını içerirken YKS için 9, 10, 11, 12. sınıfların tamamının bilinmesi gerekir.

Ancak LGS her ne kadar sadece 8 konularından oluşsa da, öğrenme stilini belirlemek, sınav havasına girebilmek, (Hızlı) Okuma ve Öğrenme Stratejileri’ni kavramak, nasıl öğrendiğinin farkına varabilmek, “yeni nesil” sorulara uyum sağlayabilmek için 7. sınıftan itibaren “hazırlanmak” önemlidir. (Bu noktada, “çocukları sürekli sınav havasında tutmak iyi midir, yarış atı gibi sürekli sınava mı hazırlansınlar?” şeklindeki endişeler de yerinde olmakla birlikte bu yazıdaki asıl amacımız “çocukları yarıştırmak” değil, öğrenme işinin ciddiyetinin, öğrenmeyi öğrenmenin gerekliliğini anlatmaktır.)

9 ve 10. sınıf konuları ise çoğunlukla YKS içindeki TYT kapsamını ifade eder. TYT, bilim dallarına dair temel yeterliliğin ölçülmesini hedefler. Bir önceki paragrafta ele alındığı gibi, öğrencilerin 9 ve 10’daki performansı 11 ve 12’ye temel teşkil edeceğinden önemlidir.

11 ve 12. sınıf, her ne kadar AYT ağırlıklı olarak bilinse de, konulardaki devamlılık ve bütüncüllük açısından 9 ve 10’dan ayrılamaz. Ayrıca, 11 ve 12. sınıflarda 9 ve 10 konuları da hatırlanacak ve tekrarlanarak pekiştirilecektir.

ÖZETLE

Aslında tüm öğrencilerin, hangi sınıfta olurlarsa olsunlar, “öğrenci olduklarının farkındalığına varabilmeleri” ve öğrenmeyi öğrenmeleri için zaman kaybetmeden temel öğrenme gereksinimlerini yerine getirmeleri gereklidir.

Tüm bunları bizimle çalışmak, aramıza katılmak için bize e-posta veya DM yollayabilirsiniz.

Zeka İstasyonu ®