Konular öğrencilerin pratik yaşamlarında karşılaştıkları gerçek durumlardır. Bunların aşılması için “yol arkadaşlığı” yapmaya “koçluk” diyoruz.

Kimi öğrencilerin hiç istemediği, kimilerinin iple çektiği okul günleri yaklaşıyor. (“İple çekenler” kimler: Evde oturmaktan sıkılanlar, arkadaşlarını özleyenler.)
NASIL BAŞLARSANIZ ÖYLE GİDER ARKADAŞLAR
İsterseniz şöyle yapalım, bu yılın geçen yıldan pozitif bir farkı olsun; hedefler koyarak başlayın döneme. En başta kitap okuma hedefi olabilir. 100 Temel Eser veya müfredatta adı geçen yazarlara öncelik verebilirsiniz.
8, 12 ve mezunlar LGS – YKS derdinde olacaklar. Bu arkadaşlar zaten hazırlanmaya başlamış olmalılar. Başlamadıysanız, kaynakları edinerek hemen haftalık planı yapmalısınız. Biliyorsunuz her konu için şu üç soruyu soruyorduk: “Ne Öğreneceğim, Nasıl Öğrenirim, Ne Öğrendim?“
EZBERLEYEREK HAZIRLANABİLİR MİYİZ?
Ezberleme, bir öğrenme biçimidir ama sırası vardır. Yani, önce “anlar“, sonra “öğrenir” ve en son gerekirse ezberlersiniz. Bu sırayı gözetiyorsanız başarılı olursunuz. Anlamak ve öğrenmek için temel okul kaynaklarını ve sonrasında özel yardımcı kaynakları kullanabilirsiniz. “Yazarak – çizerek – çözerek” en güzel şekilde hazırlanabilirsiniz.
Anlama – öğrenme işini pratik ve keyifli yapmak istiyorsanız (ki kim istemez!), (Hızlı) Okuma ve Öğrenme Stratejileri sistemYES!’i (paylaşımlarımızı) takip ediniz. Direkt bizimle çalışmak istiyorsanız e-posta veya DM yollayabilirsiniz.
Zeka İstasyonu ®